• MENI
    28. Fashion Selection
  • Izveštaji
PREMIJEROM FILMA „PRVI PONEDELJAK U MAJU“ I REVIJOM NENADA SEKIRARSKOG ZATVOREN 28. FASHION SELECTION

25. April 2016.
PREMIJEROM FILMA „PRVI PONEDELJAK U MAJU“ I REVIJOM NENADA SEKIRARSKOG ZATVOREN 28. FASHION SELECTION

U hotelu „Moskva“ je ekskluzivnom premijerom filma „Prvi ponedeljak u maju“ i revijom makedonskog kreatora Nenada Sekirarskog zatvoren 28. Fashion Selection.

Dokumentarni film „Prvi ponedeljak u maju“, koji je uz ogroman trud i zasluge distributera MCF MegaCom Filma prikazan sinoć u hotelu „Moskva“, prati pripreme za realizaciju najposećenije modne izložbe u istoriji Metropoliten muzeja u Njujorku: „Kina: Pogled kroz lupu“. Višegodišnje istraživanje kustosa Instituta za kostim Metropoliten muzeja, Endrua Boltona, o kineskom uticaju na savremenu zapadnjačku modu bio je glavni povod nastanka ovog dokumentarca.

Reditelj Endru Rosi ovekovečio je sudar visoke mode i svetskih poznatih ličnosti na događaju Met Gala, jednom od najvećih svetskih modnih susreta, koji se tradicionalno svake godine održava prvog ponedeljka u maju. Ključna osoba koja stoji iza organizacije je Ana Vintur, glavna urednica magazina Vogue.

U modelima Nenada Sekirarskog, Anu Vintur je na modnoj pisti u hotelu „Moskva“ ovekovečila glumica Vanja Ejdus, dok su u njenoj „sviti“ bili glumci Saven Došlo, Nevena Ristić i Maja Šuša.  Nenad Sekirarski prikazao je kolekciju glamuroznih haljina za proleće/leto 2016. Kolekciju „Kaleidoskop“ čine raskošne večernje haljine, od čipke i drugih prirodnih materijala, koje naglašavaju ženstvenost i senzualnost, i koje su potpuno odgovarale tematici cele završne večeri  28. Fashion Selectiona.

Premijeri filma prisustvovali su Suzana Perić, Irena Grahovac, Sanja Lubardić...

Foto galerija