• MENI
    32. Fashion Selection
  • Izveštaji
Drugo veče 30. Fashion Selectiona u znaku mode, filma i muzike

08. April 2017.
Drugo veče 30. Fashion Selectiona u znaku mode, filma i muzike

U želji da i ovoga puta napravi iskorak, modni događaj Fashion Selection podiže lestvicu u organizaciji i sadržaju. Naime, prvi put Fashion Selection u svom 30-tom obraćanju ljubiteljima mode i modnim poslenicima, nudi nešto novo, ponudivši publici i kvalitetne filmske i muzičke sadržaje.

Prvo celodnevno druženje sa publikom Selection-a počelo je u Bel Expo centru prikazivanjem filma o velikom pevaču, mističnom muzičaru, zvek drugačijem, kakav je i otišao sa ovog sveta, Dejvidu Bouviju „Dejvid Bouvi - neispričana priča", Fransisa Vatlija.

Zatim su se publici predstavili mladi dizajneri Jovana Trifunović, Ana Grčić, Milica Bilić, Ljiljana Adamov Miličić, Katarina Živković, Maja Stevanović, Dragica Vukčević. Nekima od njih ovo su bila debitantska predstavjenja, dok neki već rade u modnoj industriji za određene modne kuće i brendove.

Svakako, Fashion Selection je još jednom pokazao svoju istinsku i duboku naklonost prema svm mladim ljudima koji modu biraju za svoje zanimanje u Srbiji.

Ipak najveću pažnju medija, kao i intesovanje publike koja je pored prepune sale Bel Expo centra i stajala, izazvala je velika jubilarna revija "Only XXX".

Svi najveći srpski dizajneri prikazali su neke od svojih modela sa ranijih Fashion Selection-a. Modele su ovoga puta nosili manekeni svih generacija koji svojim radom obeležili srpsku i jugoslovensku modu. Mnogi od njih su prave modne ikone, poput Tamare Bakić.

Veterani modelinga, praćeni mladim snagama, poput Nevena Boškovića, Mome Jakovljevića, Miše Nestorovića, Nebojše Grnčarskog, ali i Ljiljane Perović, Vesne Bovan, Maje Golić, Zorane Sjekloće, nosili su modele Bate Spasojevića, Suzane Perić, Irene Grahovac, Verice Rakočević, Zvonka Markovića, Vasilija Kovačeva, Bojana Dragojlovića, Peđe Đuknića, Beka Zečević, Nenada Sekirarskog, Marine Milovanović Lučić, Jelene Atanasković, Dragane Grnčarski, Monsoon-a, Sportine, Pal Zileri-ja, AMC-a, St. George.a, Legend-a, Trikotaže Ivković, P.S. Fashion-a i Valtera.

Svaki izlazak manekena koji su ostavili dubok trag u profesiji, praćen je ovacijama, a zajednički izlazak na pistu je bio dirljiv i sentimentalan i za njih i za publiku.

Lepo i nostalgično veče je u duhu novog, osavremenjenog koncepta završeno koncertom Nena Belana i Fiumensa. Publika je zdušno pevala nove i stare pesme Sanjaj, Tvoj glas, Jer je pjesma dio nas, Anđela anđele, Ulicama grada, ali i nezaboravne evergrin hitove iz vremena grupe "Đavoli".

Foto galerija