• MENI
    32. Fashion Selection
  • Izveštaji
TREĆE VEČE 28. FASHION SELECTIONA OBELEŽILI BATA SPASOJEVIĆ, BEKA ZEČEVIĆ I REVIJA AJMO CRNO BELI

20. April 2016.
TREĆE VEČE 28. FASHION SELECTIONA OBELEŽILI BATA SPASOJEVIĆ, BEKA ZEČEVIĆ I REVIJA AJMO CRNO BELI

Treće veče 28. Fashion Selectiona u hotelu Crowne Plaza počelo je revijom Big Hug – Beka Zečević, koja je prikazala novu kolekciju Ready for the future.

Svojom novom kolekcijom Beka Zečević  želela je da obrati pažnju na najbitniji momenat svake mlade devojke, momenat kada će odlučiti u kom pravcu će se njen životni put nastaviti. Proslave velike i male mature, odbrane diplomskog i master rada predstavljaju krunu dosadašnjeg rada i uspeha, kao i okretanje novog lista i radovanje vremenima koja tek dolaze.  Modeli Beke Zečević, među kojima dominiraju haljine, suknje i mantili, su veselih dezena, od čipke, tila, brokata i pliša. Beka Zečević doniraće tri haljine iz nove kolekcije za buduće maturantkinje.

Usledila je spektakularna revija Bate Spasojevića, otvorena akrobatskim nastupom.  Bata Spasojević prikazao je muško-žensku kolekciju za sezonu proleće/leto 2016,za koju je inspiraciju pronašao u nedavnom boravku u Njujorku i Vašingtonu. Menhetn, Soho, konstrukcija zgrada , arhitektura samog Njujorka, sve što je Bata Spasojević video i doživeo u Americi preslikava se u novu kolekciju. Kolekcijom preovlađuju crna i bela boja, sa puno štampanih motiva fotografa Marka Arsića i Igora Mađince. Forme su ležerne,sa dosta asimetrije, a kroz kolekciju provejavaju simboli Amerike i američkog sna. Uz puno svile i pamuka, tu su i kožni detalji. Manekeni i Bata Spasojević na kraju revije pozdravljeni su ovacijama i burnim aplauzom, koji je pratio i bubnjarski nastup.

Iz prvog reda reviju Bate Spasojevića pratili su Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, Minja Miletić, Bojana Stojmenov, Marko Bulat, Tina Ivanović, Nada Macura, Gabrijela Pejčev i mnogi drugi.

Na kraju večeri održana je revija Ajmo crno beli Pokreta Grobarski treš romantizam i dizajnera Ivana Golubovića. Revija „Ajmo crno beli“ počela je kratkim filmom u kome su predstavljeni neki od najslavnijih trenutaka u istoriji SD Partizan. Usledilo je predstavljanje modela dizajnera Ivana Golubovića, inspirisanih crno-belo bojom i estetikom navijačkog pokreta Grobarski treš romantizam. Reviju su trijumfalno završili košarkaš Božo Đumić, hokejaši Partizana, glumac Bojan Perić, novinari Miloš Šaranović i Vladimir Đorđević, Vanja Bulić, Milorad Milinković Debeli, Dr Feelgood, Neven Bošković, Miša Nestorović, svi obučeni u majice pokreta Grobarski treš romantizam, koji su zajedno sa manekenima započeli pevanje himne Partizana, koju je prihvatila cela sala. 

Ovaj omaž dobrom ukusu, audio-vizuelni modni performans bio je prvi ovakav događaj u svetskim okvirima, jer spaja ljubav prema klubu i kulturu odevanja.

Foto galerija